Archive for the “Design” Category

Η νέα τάση στο design έρχεται να εμπνεύσει την καθημερινότητά μας με ρετρό διάθεση σε όλους τους χώρους του σπιτιού, του καταστήματος ή του γραφείου μας. Αυτοσχεδιάζοντας με πλακάκια σε διάφορα σχέδια, πολύχρωμα μοτίβα και ιδιαίτερες υφές, τυχαία ή συνδυαστικά μεταξύ τους, μπορούμε πλέον να χαρίσουμε αυτήν την ιδιαίτερη νότα στο χώρο και να διαμορφώσουμε ένα αποτέλεσμα πλούσιο και ατμοσφαιρικό!

Τα κεραμικά πλακάκια που θα χρησιμοποιήσουμε μπορούν να είναι καινούργια, αγορασμένα από κάποιο κατάστημα, παλαιικά -που έχουμε βρει σε κάποιο παλαιοπωλείο- ή ακόμη και αυτά που κρατήσαμε από την ανακαίνιση του σπιτιού μας. Επίσης, μια εξαιρετικά πρωτότυπη επιλογή αποτελούν τα τσιμεντοπλακάκια που, χάρη στην ιδιομορφία τους, προσδίδουν σε κάθε σημείο εφαρμογής τους μια ιδιαίτερη αισθητική άποψη.

Η παρουσία των πλακιδίων ως μονάδα ή ως συστάδα, διατηρεί αυτό το ιδιαίτερο στυλ του ρετρό, όπου κι αν εφαρμόζεται, όμως δεν αρκεί για να μπορέσουμε να θαυμάσουμε ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα. Ο αρμονικός συνδυασμός τους με το vintage look, το ethnic, το pop style και το mix΄n΄match είναι που θα προσδώσει τελικά στο χώρο το επιθυμητό ύφος. Ας μην διστάζουμε λοιπόν, ας το τολμήσουμε ακόμη και σε τοπία με πιο παραδοσιακό αέρα, όπως το νησιώτικο ή το εξοχικό σπίτι στο βουνό!

Ένα υπέροχο χαλί μπορεί να αποτελέσει μια ενδιαφέρουσα και ξεχωριστή διακοσμητική πρόταση για το δάπεδο, καθώς διαμορφώνει μια εντελώς διαφορετική ατμόσφαιρα και προσδίδει μοναδική κομψότητα, άνεση και ζεστασιά! Οι επιλογές μας είναι πραγματικά απεριόριστες και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε ένα δάπεδο που θα ακολουθεί το στυλ και θα αντικατοπτρίζει το ταμπεραμέντο μας! Με patchwork ή με μονοτονία, με διχρωμία ή με πολυχρωμία, με ποικιλία σχεδίων και μοτίβων σε μικρές ή μεγάλες δόσεις, με φιγούρες ή με έντονες υφές, έχουμε τη δυνατότητα να παίξουμε με το ύφος και την αισθητική του χώρου όσο μας ευχαριστεί!

Είναι πλέον καιρός να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και προβλέψιμα υλικά για την κουζίνα και να δώσουμε στον χώρο έναν ξεχωριστό χαρακτήρα. Εφαρμόζουμε λοιπόν πρωτότυπα πλακίδια σε ολόκληρο τον τοίχο ή τον πάγκο, πάνω στην τραπεζαρία ή -αν επιδιώκουμε κάτι πιο τολμηρό- σε μια μεγάλη κάθετη επιφάνεια(installation), η οποία θα επεκτείνεται ως το ταβάνι. Για μια πιο ήσυχη πινελιά, μπορούμε απλώς να τα χρησιμοποιήσουμε ως σουπλά ή και ως βάση για τα καυτά σκεύη καθώς μαγειρεύουμε.

Το μπάνιο ή το WC θα μεταμορφωθεί και θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους με διάσπαρτα ρετρό πλακάκια στο πάτωμα ή με διακοσμητικές φάσες και μπορντούρες, που έχουν συνδυαστεί αρμονικά με τον νιπτήρα και τις μπαταρίες. Ακόμη και η μπανιέρα ή η ντουζιέρα μπορεί να επενδυθεί με αυτά –όμως πάντα με προσοχή, για να μην κουράσουμε με επαναλήψεις.

 

Μια πρωτότυπη ιδέα για ένα ακόμη πιο κομψό αποτέλεσμα είναι να ντύσουμε τα σκαλοπάτια μας -στο πάτημα ή το ρίχτι – με ρετρό πλακάκια, σε ποικίλους χρωματικούς συνδυασμούς ή να τα ταιριάξουμε με άλλα υλικά, όπως το ξύλο και το μάρμαρο.

Στην κρεβατοκάμαρα μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αναπάντεχα όμορφο κεφαλάρι, το οποίο θα αναδείξει με εξαιρετικό τρόπο ένα κατά τα άλλα απλό κρεβάτι. Εναλλακτικά μπορείτε να καλύψετε όλο τον τοίχο σαν ταπετσαρία ή να τα κρεμάσετε στους τοίχους με ξύλινες κορνίζες ή με χοντρό σχοινί, σαν πίνακες.

Ήρθε επιτέλους η ώρα να κάνουμε την ανατροπή και να ξεφύγουμε από τα τετριμμένα στο χώρο της βεράντας! Επιλέγουμε ρετρό πλακάκια για το τραπέζι, τον τοίχο, το χτιστό παγκάκι ακόμη και για την πισίνα! Το αποτέλεσμα είναι βέβαιο ότι θα μας συναρπάσει και θα μας ταξιδέψει σε άλλες εποχές!

More Design ( by Stella Grigoriou)

Δείτε περισσότερα προϊόντα